Udemy 2 dakika temel ispanyolca kursu

Yürüyerek Madrid'te 1 Gün


1 günde Madrid merkez gezilir mi? Nereyi gezeceğinizi biliyorsanız neden olmasın!

Sol meydanından başlayalım. Puerta del Sol (Güneşin Kapısı) Meydanda iki heykel var. Ünlü Ayı (Oso) heykeli ve Carlos III heykeli. Burada gördüğünüz binanın (Carlos III heykelinin karşısındaki: Edificio del Comunidad de Madrid ) önünde " sıfır noktası var ". Bir fotoğraf iyi olur..:)


Buradan aşağıdaki haritada " Puerta del Sol " den Plaza Mayor' a (Büyük Meydan) doğru görünen güzergahta ilerleyin, Calle Mayor üzerinden giderken sola dönüp Calle Postas' dan ilerleyerek Plaza Mayor' un mevcut altı kapsından birinden meydana çıkabilirsiniz. Sadece 8 dakika… 



Plaza Mayor, Avrupa' da diğer pek çok şehir meydanında olduğu gibi tarihte pek çok acı olaya şahitlik etmiş bir meydan. Yargılanmalar, idamlar vs. Bugün ise durum tam aksi. Burada meydanda dolaşan insanları seyrederken Sangria yudumlamak hoşunuza gidebilir. Turistik bir merkezde bu keyfi yaşamanın biraz daha tuzlu olabileceğini hesaba katmanızda fayda var. Şöyle ki ara sokaklarda 8€ ya litresini içebileceğiniz Sangria' nın meydana bakan bir cafede bir bardağına 4€ vermeniz gerekecektir. 





Plaza Mayor' a girdiğiniz kapıdan düz devam edip meydandan çıkarsanız sol tarafınızda tarihi ünlü pazar yeri Mercado de San Miguel' i görebilirsiniz. Bu pazarda gezerken cüzdanınıza dikkat edin. Kalabalıktan faydalanmasını iyi bilen yankesiciler bu bölgede her daim işbaşındadır.

Pazar yerinden sonra Calle Mayor' dan devam ederken sol tarafta karşınıza küçük bir meydan daha çıkacaktır. Plaza de la Villa Madrid' te mutlaka görülmesi gereken tarihi noktalardan biridir. 




Calle Mayor' un sonuna geldiğinizde karşı köşede Katedral (Catedral de la Almudena ) tüm ihtişamıyla sizi karşılar. Katedral' in önünden devam ettiğinizde yanında Palacio Real' i (Kraliyet Sarayı) görebilirsiniz. 



Eğer Katedral' i görünce sağa dönmez ve Calle Mayor boyunca devam ederseniz 5 dakika sonra tarihten bugüne kalan Müslüman duvarlarını görebilirsiniz. 




Kraliyet Sarayının karşısında yer alan Plaza de Oriente (Doğu Meydanı) iki tarafında heykellerin sıralandığı çimlere yayılma veya bir banka oturup soluklanma fırsatı sunan bir meydandır.





 Tabi buradan geçerken Kraliyet Sarayının yanındaki Jardines de Sabatini (Sabatini Bahçeleri) ne de bir göz atmayı unutmayın!



Yol boyunca devam ederseniz Parque del Oeste (Doğu Park) nin girişinde yer alan ve Mısır'dan getirilmiş orijinal taşlarla yapılmış Temple of Debod' u görebilirsiniz. Parque del Oeste çok büyük bir park. Madrid' te süreniz kısıtlıysa en azından parkın bu tarafını mutlaka görün. 



 Parka girdiğiniz yönden çıkıp karşıya geçtiğinizde Plaza de España (İspanya Meydanı) ya ulaşırsınız. Parque del Oeste' ye giderken sağ tarafınızda kalan ve önünden geçtiğiniz bu meydanda Cervantes Anıtı' nı göreceksiniz. Anıtın tam karşısına geçtiğinizde arkasında yükselen bina ile olan simetrik uyumu ise sizi şaşırtacak.


Burası elbette fotoğraf çekilmeden geçilmez ancak Don Kişot ve Sanço Panza' ya ilgi yoğun olacağından fotoğraf için sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz. Bol bol fotoğraf çekin, atın ya da eşeğin üzerine siz çıkmayın çocuklar çıksın..:) 



www.ispanyol.com | İspanyolca iyi gelecek | Geleceğin dili ispanyolca







Yorumlar